مطالعات جدید نشان می دهد؛ تأثیر تركیبات موجود در شكلات تلخ و انگور در مقابله با كروناویروس

محققان دریافتند ترکیبات شیمیایی موجود در مواد غذایی و نوشیدنی ها نظیر چای سبز، انگور و شکلات تلخ می توانند باهم پیوند خورده و مانع از عملکرد یک آنزیم خاص معروف به پروتئاز در کروناویروس شوند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، به قول محققان، پروتئازها برای سلامت و زنده ماندن سلول ها و ویروس ها مهم هستند. اگر از عملکرد پروتئازها جلوگیری شود، سلول ها نمی توانند خیلی از عملکردهای مهم خود نظیر تکثیر را انجام دهند.
«دی یو ژی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، در اینباره می گوید: «یکی از اهداف آزمایشگاهی ما یافتن مواد مغذی در مواد غذایی یا گیاهان دارویی است که مانع از چسبیدن ویروس به سلول های انسانی یا تکثیر ویروس در سلول های انسانی می شود.»
محققان در این مطالعه مشاهده نمودند پروتئاز اصلی کروناویروس معروف به Mpro در مواجهه با شماری از ترکیبات شیمیایی گیاهی مختلف واکنش نشان داده است.
به گفته ژی، « Mpro در کروناویروس برای تکثیر ویروس لازم است. اگر ما بتوانیم مانع فعالیت این پروتئاز شویم ویروس می میرد.»
شبیه سازی های کامپیوتری نشان داده است که ترکیبات شیمیایی موردمطالعه در چای سبز، دو نوع انگور، پودر کاکائو و شکلات تلخ قادر به پیوند خوردن با بخش های مختلفی از Mpro است.
ژی در ادامه می افزاید: « Mpro بخشی دارد به شکل جیب که توسط ترکیبات شیمیایی پر می شود. وقتی این جیب پر شد، پروتئاز عملکرد مهم خویش را از دست می دهد.»
نتایج نشان داد ترکیبات شیمیایی موجود در انگور و چای سبز در مهار عملکرد Mpro بسیار موفق بودند. ترکیبات شیمیایی موجود در پودر کاکائو و شکلات تلخ فعالیت Mpro را تقریباً به نصف کاهش دادند.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند.

منبع: