محققان هشدار می دهند؛ تأثیر شیرین كننده های مصنوعی بر ریسك مبتلا شدن به دیابت و چاقی

به گزارش آنی غذا شیرین كننده های غیرمغذی بیشتر از ۶۰ سال است كه وارد چرخه مواد خوراكی شده اند كه بدون داشتن كالری باعث طعم شیرینی همانند ساكاروز (قند) می شوند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، «كاریسا بیكر اسمیت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مریلند آمریكا، در اینباره می گوید: «ما در مطالعه خود به بررسی تأثیر مواد شیرین كننده مصنوعی و خطر چاقی و دیابت نوع۲ بویژه در كودكان پرداختیم.»
اكثر مطالعات كوتاه مدت قبلی نشان دادند استفاده از شیرین كننده های مصنوعی به جای قند امكان دارد باعث كاهش وزن شود.
اما برخی مطالعات جدید نشان می دهند كه بین مصرف شیرین كننده های مصنوعی و اضافه وزن رابطه وجود دارد. همینطور بین این نوع شیرین كننده ها و تغییر در اشتها و میكروبیوم های روده ارتباط وجود دارد كه امكان دارد بر میزان قندخون تأثیر گذاشته و منجر به سندروم متابولیك، مقاومت انسولین، دیابت، و اضافه وزن شود. البته این یافته ها هنوز قطعی نیستند.
محققان بر كنترل مصرف شیرین كننده های مصنوعی تاكید دارند.