نكته سلامت؛ تاثیر كم خونی بر سلامت بدن

آنی غذا: شایع ترین عارضه ناشی از فقر آهن، آنمی (كم خونی) است. افراد باید برای دوری از این مشكل مواد خوراكی سرشار از آهن نظیر اسفناج، گوشت قرمز و كدو حلوایی مصرف نمایند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مصرف این مواد خوراكی نه تنها به رفع كم خونی كمك می نماید بلكه سبب كاهش كلسترول بدن هم می شود. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، میزان بالا كلسترول عموما عامل بروز بیماری قلبی-عروقی و سكته است و سالانه سبب مرگ حدود ۲٫۶ میلیون نفر در جهان می شود. آهن یك ماه معدنی مهم در انتقال اكسیژن در خون است كه در تنظیم دمای بدن، سیستم ایمنی و حفظ عملكرد مطلوب روده و معده نقش دارد. طبق اعلام موسسه ملی سلامت، مردان بزرگسال باید روزانه حداقل ۸ mg آهن و زنان ۱۸ mg از این ماده معدنی مفید استفاده نمایند. اگر بدن گرفتار كمبود آهن باشد در معرض ریسك مبتلاشدن به انواع بیماری ها و مشكلاتی با خاصیت های خستگی، ضعف، سردرد، و پوسته پوسته شدن پوست قرار می گیرد. كمبود آهن به دنبال از دست دادن خون، كمبود آهن در رژیم غذایی، ناتوانی بدن در جذب این ماده معدنی، و حاملگی روی می دهد. در ادامه به مشكلات ناشی از كمبود آهن در بدن اشاره می شود. آنمی (كم خونی): كمبود آهن می تواند سبب كمبود سلول های قرمز خون سالم شده و در نهایت آنمی روی دهد. مشكلات قلبی: كمبود آهن می تواند سبب تپش نامنظم قلب شود كه در نهایت منجر به بروز مشكلات قلبی نظیر بزرگ شدن قلب یا نارسایی قلبی می شود. زایمان زودهنگام: اُفت شدید میزان آهن در طول حاملگی می تواند منجر به زایمان زودهنگام یا وزن كم كودك در زمان تولد شود. رشد سركوب شده: كمبود آهن می تواند سبب اختلال در رشد كودك شود.

منبع: