مطالعات نشان می دهد؛ غذاهای فرآوری شده می توانند اعتیادآور باشند

به گزارش آنی غذا نتایج مطالعه جدید نشان داده است غذاهای بسیار فرآوری شده نظیر شكلات، پیتزا و سیب زمینی سرخ كرده می توانند بسیار اعتیادآور باشند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، چاقی و اضافه وزن یكی از اشكالات بسیار جدی در خیلی از كشورهای دنیا به حساب می آید. مطالعات پیشین نشان داده بود كه غذاهای بسیار فرآوری شده و یا غذاهایی كه در آن از چربی زیاد و یا كربوهیدارت تصفیه شده (نظیر آرد یا شكر سفید) استفاده می شود، می تواند به بروز اعتیاد غذایی بیانجامد. مطالعات بالینی بر روی انسان ها نشان داده بود كه برخی افراد در مواجهه با چنین غذاهایی، رفتاری مشابه اعتیاد به موادمخدر را بروز می دهند. با این وجود غذاهای غیرفرآوری شده ای نظیر برنج قهوه ای یا ماهی قزل آلا باعث ایجاد چنین رفتارهایی نمی شوند. مطالعات محققان دانشگاه میشیگان نشان داده است افرادی كه شاخص توده بدنی بالاتری دارند، با مصرف غذاهای فرآوری شده با مشكلات بیشتری روبرو می شوند. بدین سان شاید بتوان اظهار داشت كه برخی افراد بیشتر مستعد اعتیاد به این گونه موادغذایی هستند. این دانشمندان اعتقاد دارند كه اگر غذاها باعث بروز رفتار اعتیادآمیز شوند، باید در بعضی سیاست های در رابطه با آنها و بخصوص تبلیغات و بازاریابی آنها در بین كودكان تجدیدنظر كلی كرد. محققان تاكید دارند كه باید در آینده پژوهش های دیگری درباره تغییرات بوجود آمده ناشی از غذاهای فرآوری شده بر روی رفتار و هم ساختار مغز انسان صورت گیرد.