به گزارش آنی غذا پزشكان در بررسی های خود به بررسی این مورد پرداختند كه چرا مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض مبتلا شدن به انواعی از بیماری سرطان هستند؟
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، از سال ها قبل محققان به دنبال پاسخی برای این پرسش بودند كه چرا مبتلایان به دیابت نوع یك و دو بیشتر در معرض مبتلا شدن به برخی انواع بیماری سرطان هستند. اخیرا محققان در گزارشی تخصصی توضیحاتی را درمورد این رابطه عرضه كردند.
به قول محققان آمریكایی با بالا رفتن سطح قند خون، DNA صدمه های بیشتری را متحمل شده و اغلب كمتر به وضعیت عادی خود بازمی گردد و در نتیجه فرد بیشتر در معرض مبتلا شدن به بیماری سرطان قرار می گیرد.
یكی از محققان این مطالعه اظهار داشت: از سال ها قبل این مورد تایید شده است كه مبتلایان به دیابت دو برابر بیشتر در معرض مبتلا شدن به برخی انواع سرطان هستند. سرطان تخمدان، پستان و كلیه همچون این سرطان ها محسوب می شوند. با افزایش تعداد مبتلایان به دیابت تعداد افرادی كه گرفتار بیماری سرطان می شوند هم بیشتر خواهد شد.
محققان این مورد را مطرح نمودند كه افزایش ریسك مبتلا شدن به سرطان در بین افراد مبتلا به دیابت از به هم ریختگی هورمونی ناشی می شود. در مبتلایان به دیابت نوع دو، انسولین به درستی گلوگز را به سلول ها منتقل نمی نماید. ازاین رو پانكراس میزان بیشتری انسولین تولید می كند. علاوه بر كنترل سطح گلوكز خون، هورمون انسولین می تواند رشد سلولی را به همراه داشته باشد كه عامل احتمالی در بروز سرطان است.
به گزارش مدیكال اكسپرس، همچنین، بیشتر مبتلایان به دیابت نوع دو گرفتار اضافه وزن هستند و بافت چربی مازاد در بدن آنان سطح بالاتری از پروتئین آدیپوكین را نسبت به افراد دیگر تولید می كند. این هورمون ها التهاب مزمن را به همراه داشته كه با سرطان مرتبط می باشد. محققان می گویند قصد دارند در آینده تحقیقات بیشتر و دقیق تری در این زمینه انجام دهند.