آنی غذا: خوردن گوجه فرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، كاهش فشارخون، كنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونت های مجاری ادراری است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، گوجه فرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K و همینطور ویتامین B۶، فولات و تیامین است. گوجه فرنگی همینطور منبع خوب پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و مس است. همینطور این ماده خوراكی حاوی فیبر، پروتئین و شماری از تركیبات ارگانیك نظیر لیكوپن است. در ادامه به برخی خواص تركیبات موجود در گوجه فرنگی اشاره می گردد.
سرشار از آنتی اكسیدان: گوجه فرنگی منبع خوب آنتی اكسیدانی موسوم به لیكوپن است كه به شدت در از بین بردن رادیكال های آزاد كه عامل سرطان هستند، موثر است. این آنتی اكسیدان نه تنها در حالت خام، بلكه در كچاپ گوجه فرنگی هم یافت می گردد. مشخص شده است كه لیكوپن موجود در گوجه فرنگی با سرطان مقابله می كند و تاثیر خوبی در مقابله با سرطان های پروستات، گردنه رحم، معده، گلو و مری دارد. در حقیقت، محققان دانشگاه هاروارد نشان داده اند كه گوجه فرنگی با سرطان سینه و دهان هم مقابله می كند.
سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی: مصرف تنها یك عدد گوجه فرنگی، ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می كند. ویتامین C یك آنتی اكسیدان طبیعی است كه با رادیكال های آزاد عامل سرطان مقابله می كند. میزان پتاسیم موجود در گوجه فرنگی به حفظ سلامت دستگاه عصبی كمك می نماید و آهن موجود در آن باعث حفظ جریان عادی خون در بدن می گردد. ویتامین K كه برای لختگی خون و كنترل خونریزی ضروری می باشد، هم به وفور در گوجه فرنگی یافت می گردد.
حفظ سلامت قلب: بازهم لیكوپن موجود در گوجه فرنگی از اكسایش لیپید خون، كه تاثیر حفاظتی در مقابل انواع بیماری های قلبی-عروقی دارد، پیشگیری می كند. مطالعات نشان داده اند كه مصرف منظم گوجه فرنگی منجر به كاهش میزان كلسترول LDL و تری گلیسیریدهای موجود در خون می گردد. این لیپیدها نقش حیاتی در بیماری های قلبی-عروقی و رسوبات چربی در عروق خونی دارند.
مقابله با تاثیرات مضر سیگار: اسید كوماریك و اسید كلروژنیك موجود در گوجه فرنگی با نیتروسامین ها، كه عامل سرطان زا اصلی در سیگار هستند، مقابله می كنند. همینطور ویتامین A هم باعث كاهش تاثیرات سرطان زایی سیگار شده و می تواند از بدن در مقابل سرطان ریه محافظت نماید.
بهبود بینایی: ویتامین A موجود در گوجه فرنگی به قدرت بینایی بهتر كمك كرده و از شب كوری و دژنراسیون ماكولا پیشگیری می كند.
كمك به روند هضم: مقادیر بالا فیبر موجود در گوجه فرنگی با پیشگیری از یبوست و اسهال به حفظ سلامت سیستم گوارش كمك می نماید. مطالعات نشان داده اند كه گوجه فرنگی به پیشگیری از زردی و حذف موثر سموم از بدن كمك می نماید. مقدار سالم فیبر دارای توانایی كمك به تحریك حركت تلمبه ای در ماهیچه های روده و آزادشدن ترشحات معدی و روده ای است. بدین ترتیب حركات روده تنظیم شده و سلامت كلی دستگاه گوارش حفظ می گردد.