سپر دفاعی اصلی در مقابل آلودگی هوا و بیماری های فصلی

سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه، در گفتگو با گزارشگر خبرگزاری مهر اظهار داشت: با افزایش میزان آلودگی هوا در کلان شهرها، توجه به تغذیه سالم اهمیت بالای ی در کاهش اثرات زیان بار آلاینده ها بر بدن دارد. مصرف شیر کم چرب، میوه های حاوی ویتامین C و مایعات فراوان می تواند تا حدی از صدمه های ناشی از آلودگی هوا پیشگیری کند.

نقش تغذیه در پایین آوردن اثرات آلودگی هوا

کشاورز ضمن اشاره به این که برخی مواد غذایی می توانند اثر آلاینده ها را در بدن کاهش دهند، اظهار نمود: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر کم چرب و استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه، خصوصاً آن هایی که سرشار از ویتامین C هستند و پرتقال، کیوی، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی، به بدن در رویارویی با آلودگی کمک کرده، مایعات فراوان مانند آب، سوپ، آش و دمنوش های طبیعی هم باعث رقیق شدن ترشحات تنفسی و تسهیل دفع سموم از بدن می شوند.

کودکان و سالمندان؛ صدمه پذیرترین گروه ها در ایام آلوده

این متخصص تغذیه اخطار داد: کودکان و سالمندان به سبب حساسیت بیشتر سیستم تنفسی، بالاتر از سایر افراد در معرض خطر آلودگی هوا قرار دارند و سفارش می شود در ایام با آلودگی شدید، از خروج غیرضروری این افراد از منزل جلوگیری شود و در صورت امکان از دستگاههای تصفیه هوای خانگی استفاده گردد.

راهکارهای تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی در فصل سرد

کشاورز در رابطه با تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل های سرد سال اظهار داشت: رعایت رژیم غذایی متعادل برمبنای چهار گروه اصلی غذایی شامل غلات، لبنیات، سبزیجات و منابع پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ، باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس ها و کاهش ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. وی افزود: غلاتی مانند نان و برنج، منبع تأمین انرژی بدن هستند؛ لبنیات مانند شیر و ماست کلسیم و پروتئین با کیفیت را فراهم می کنند؛ سبزی ها و میوه ها به سبب داشتن فیبر، ویتامین ها و رنگدانه های آنتی اکسیدانی نقش ضدسرطانی دارند و پروتئین ها به بازسازی سلول ها و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.

توجه به مکمل های تغذیه ای برای گروههای خاص

کشاورز ضمن اشاره به این که برخی افراد به سبب شرایط جسمی یا بیماری های خاص ممکنست نتوانند رژیم غذایی متعادلی داشته باشند، اضافه کرد: اشخاصی که مشکلات گوارشی، دیابت، دندان پریده گی یا بیماری های مزمن دارند، باید تحت نظر پزشک از مکمل های غذایی استفاده نمایند تا نیازهای تغذیه ای بدن آنها جبران شود. او در آخر تاکید کرد: هرچه میزان چربی و روغن های اشباع در رژیم غذایی کمتر باشد و مصرف گروههای اصلی غذایی متعادل تر صورت گیرد، سیستم ایمنی بدن قوی تر و خطر ابتلاء به بیماری های فصلی و تنفسی کمتر خواهد شد.