مکملی که می تواند زنان بالای ۵۰ سال را در معرض خطر قرار دهد

به گزارش آنی غذا، بعد از ۵۰ سالگی نیازهای تغذیه ای بدن زنان تغییر می کند اما برخی آنرا نادیده می گیرند. یکی از اشتباهات در این سن، مصرف مکمل های آهن با دز بالا است. متخصصان می گویند آهن بیش از حد، به جای تقویت بدن می تواند مسمومیت بوجود آورد.
به گزارش آنی غذا به نقل از خبر آنلاین از ایسنا، همانطور که بدن تغییر می کند، نیازهای تغذیه ای هم تغییر می کنند و این یعنی مکملی که روزی مفید بوده ممکنست در سالیان بعد مضر باشد.
«کیتی داد»، متخصص تغذیه سالمندی، هشدار می دهد که یکی از این مکمل ها آهن است.
او توضیح می دهد: زنان از ۱۴ تا ۵۰ سالگی به سبب قاعدگی به آهن بیشتری نیاز دارند. اما پس از یائسگی نیاز بدن به آهن بطور قابل توجهی کم می شود. بعد از ۵۰ سالگی، میزان سفارش شده روزانه، هشت میلی گرم است. در حالیکه بیشتر مکمل های آهن موجود در بازار ۲۵ میلی گرم یا بیشتر آهن دارند که چندین برابر نیاز واقعی است.

چرا آهن بیش از حد خطرناک است؟

آهن برای بدن ضروریست، اکسیژن را جابه جا می کند، انرژی می سازد، در تقویت سیستم ایمنی موثر است و به سلامت پوست، مو و ناخن کمک می نماید، اما همانطور که کمبود آن می تواند سبب خستگی شدید شود، دریافت بیش از حد آن هم لطمه زاست.
داد می گوید: مصرف بالاتر از ۴۵ میلی گرم آهن در روز برای زنان ۱۹ سال به بالا مضر است. آهن اضافی موجب مشکلات گوارشی مانند دل درد، یبوست، تهوع، استفراغ و اسهال می شود و در مواردی حتی ممکنست فرد را روانه بیمارستان کند یا به مرگ منجر شود.
بنابراین، مهمست که میزان دریافتی آهن را، هم بوسیله غذا و هم بوسیله مصرف مکمل، کنترل نماییم. این سفارش به مفهوم حذف غذاهای آهن دار نیست، برعکس، مصرف غذاهای طبیعی حاوی آهن بازهم لازم است، آن چه باید از آن پرهیز کرد مکمل های آهن با دز بالا است.

دیگر تغییرات تغذیه ای بعد از ۵۰ سالگی کدامند؟

به گزارش ایندیپندنت، نیاز کمتر به آهن، تنها یکی از تغییرات این دوران است. در مقابل، نیاز به پروتئین بیشتر می شود. با افزایش سن، در روندی طبیعی عضلات تحلیل می روند و تنها با دریافت پروتئین کافی می توان از آن جلوگیری کرد.
داد می گوید که زنان بالای ۵۰ سال به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان، روزانه بین ۱.۲ تا ۱.۶ گرم پروتئین نیاز دارند. بطورمثال اگر ۷۵ کیلوگرم وزن دارید، باید روزانه بین ۹۰ تا ۱۲۰ گرم پروتئین دریافت کنید.
از طرفی برای ممانعت از پوکی استخوان در این سن باید دریافت ویتامین دی، کلسیم و ویتامین ب۱۲ را افزایش یابد. داد توضیح می دهد: با بالا رفتن سن جذب ویتامین ب۱۲ از غذا کاسته می شود. بدین سبب دریافت بیشتر آن ضروری می باشد. سفارش ها عبارت اند از: ۶۰۰ واحد بین المللی ویتامین دی، هزار و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم و ۲.۴ میکروگرم ویتامین ب۱۲ در روز.
البته نیازهای تغذیه ای فقط به سن و سال نیست. سابقه بیماری، شرایط جسمی و اهداف سلامتی نیز در آن نقش دارند. بنابراین مشورت با متخصص تغذیه بهترین راه برای تعیین برنامه غذایی و مکمل ها است.
سرانجام، مکمل ها باید فقط جهت برطرف نمودن کمبودهای واقعی استفاده شوند، نه بی هدف و بی خود. همانطور که رژیم غذاییمان را در طی زمان تغییر می دهیم، باید در مصرف مکمل ها هم بازبینی نماییم. بدین سبب زنان بالای ۵۰ سال باید مکمل های آهن با دز بالا را کنار بگذارند و بر آن چه بدنشان واقعاً با آن نیاز دارد، متمرکز شوند.

حرف آخر اینکه به گزارش آنی غذا به نقل از خبر آنلاین از ایسنا، همانطور که بدن تغییر می کند، نیازهای تغذیه ای هم تغییر می کنند و این یعنی مکملی که روزی مفید بوده ممکنست در سالیان بعد مضر باشد. آهن اضافی باعث مشکلات گوارشی مانند دل درد، یبوست، تهوع، استفراغ و اسهال می شود و در مواردی حتی ممکنست فرد را روانه بیمارستان کند یا به مرگ منجر شود.