رژیم غذایی گیاهی از بیماری های مزمن گوناگون پیشگیری می کند

به گزارش آنی غذا، یک مطالعه جدید می گوید پیروی از رژیم غذایی گیاهی می تواند به افراد کمک نماید با افزایش سن از مشکلات مختلف سلامتی در امان بمانند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش می دهند افرادی که رژیم غذایی آنها شامل سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، حبوبات و غذاهای گیاهی بیشتری بود، ۳۲ درصد کمتر احتمال ابتلاء به دو یا چند بیماری مزمن را داشتند.
محققان گفتند، به طور دقیقتر، افرادی که بیشتر به یک رژیم غذایی گیاهی سالم پایبند بودند، خطر ابتلاء به سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ کمتری داشتند.
«رینالدا کوردووا»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست تغذیه در دانشگاه وین، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «لازم نیست محصولات حیوانی را بطور کامل حذف کنید. تغییر به سوی یک رژیم غذایی گیاهی تر می تواند تأثیر مثبتی داشته باشد.»
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های بالاتر از ۴۰۰۰۰۰ نفر بین ۳۷ تا ۷۰ سال از شش کشور اروپایی را که در دو پروژه تحقیقاتی سلامت در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، تحلیل و بررسی کردند.
در طول یک دوره پیگیری حدود ۱۱ ساله، بالاتر از ۶۶۰۰ شرکت کننده به سرطان، بیماری قلبی یا دیابت مبتلا شدند.
نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز ارزیابی تغذیه سالم گیاهی، خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن گوناگون در فرد ۱۱ تا ۱۸ درصد کاهش پیدا می کند.
محققان گفتند که افراد میانسال زیر ۶۰ سال از تغییر به سوی رژیم غذایی گیاهی سود بیشتری بردند. خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن گوناگون در آنها به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز رژیم غذایی گیاهی، ۲۹ درصد کاهش پیدا کرد.
در مقایسه، سالمندان ۶۰ سال به بالا به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز رژیم غذایی خود، ۱۴ درصد کمتر به بیماریهای مزمن مبتلا شدند.
کوردووا اظهار داشت: «مطالعه ما نشان میدهد که یک رژیم غذایی سالم و گیاهی نه فقط بر بیماریهای مزمن فردی تأثیر می گذارد، بلکه می تواند خطر ابتلاء به چندین بیماری مزمن را در آن واحد، هم در افراد میانسال و هم در افراد مسن کم کند.»
محققان نتیجه گرفتند که رژیم غذایی که عمدتا از غذاهای گیاهی سالم و مقادیر کمی گوشت و فرآورده های گوشتی تشکیل شده باشد، می تواند به حفظ سلامت در دوران پیری کمک نماید.
محققان در مقاله خود نوشتند: «پایبندی بیشتر به یک رژیم غذایی سالم گیاهی با وزن بدن کمتر، التهاب کمتر و حساسیت به انسولین بهتر نسبت به پایبندی کمتر به یک رژیم غذایی سالم گیاهی مرتبط می باشد، که همه آنها در ایجاد دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان نقش دارند.»
محققان نوشتند که این غذاها همین طور سرشار از فیبر هستند که عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشند و التهاب روده را کم می کنند. بطور خلاصه، رینالدا کوردووا، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست تغذیه در دانشگاه وین، در یک بیانیه خبری گفت: لازم نیست محصولات حیوانی را به طور کامل حذف کنید. برای این مطالعه، محققان داده های بالاتر از ۴۰۰۰۰۰ نفر بین ۳۷ تا ۷۰ سال از شش کشور اروپایی را که در دو پروژه تحقیقاتی سلامت در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند.

منبع: