آنی غذا: رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به ممنوعیت های فروش غذاهای ناسالم و فاقد ارزش غذایی در بوفه مدارس اشاره نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، فرشته فزونی با اعلان اینکه دانش آموزان از نظر وضعیت تغذیه ای در یکی از مهم ترین دوره های زندگی خود هستند، اظهار داشت: در این دوران علاوه بر افزایش نیاز به تامین انرژی و پروتئین، رفتارها و باورهای تغذیه ای شکل می گیرد که نقش مهمی در انتخاب مواد غذایی و سلامت دانش آموزان در آینده دارد. فزونی اشاره کرد: دانش آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده هم نیاز دارند و برای نگه داشتن قند خون در حد طبیعی و عملکرد مطلوب مغز باید میان وعده مناسب مصرف کنند. وی استفاده انواع تنقلات و ساندویچ های خانگی را که توسط خانواده بصورت روزانه و تازه تهیه می شود، به عنوان یک میان وعده مناسب پیشنهاد کرد و اظهار داشت: این مواد غذایی علاوه بر ارزش غذایی بالا کم هزینه نیز هستند و به آسانی در دسترس بیشتر خانواده ها قرار دارد. فزونی افزود: خوراکی هایی مانند انواع چیپس، غلات حجیم شده شور، شکلات و شیرینی ها میان وعده مناسبی برای تامین نیازهای غذایی نیستند و ارزش غذایی مناسبی ندارند، ضمن این که نمک موجود در این خوراکی ها ذائقه دانش آموز را به خوردن غذاهای شور عادت می دهد. رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: مواد غذایی که در پایگاه تغذیه سالم مدارس (بوفه) عرضه می شود نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموز دارد و مراقبین سلامت مدارس، مدیر و اولیای دانش آموزان در حوزه عرضه مواد غذایی در پایگاه تغذیه سالم باید فعالانه برخورد و نظارت داشته باشند به گونه ای که فهرست اقلام مجاز و بدون مجوز مواد غذایی را در معرض دید دانش آموزان قرار دهند. به گفته ی ایشان، فرآورده های غلات حجیم شده، یخمک، نوشابه، ساندویچ های سوسیس، کالباس، ناگت، فلافل، پیتزا، آب نبات، سمبوسه، پیراشکی و سایر مواد غذایی ناسالم که ارزش غذایی کمی دارند نباید در دسترس خردسالان باشد و یا در بوفه مدارس عرضه گردد، ضمناً لازم است که از عرضه هر نوع محصول غذایی بدون بسته بندی و یا محصولاتی که فاقد پروانه ساخت و کد بهداشتی و تاریخ مصرف هستند جلوگیری شود. فزونی فرآورده های لبنی پاستوریزه یا استریلیزه، از نوع کم چرب و کم نمک بصورت بسته بندی تک نفره مثل ماست، پنیر، بستنی ساده (به جز بستنی یخی)، شیر ساده، شیر برنج و فرنی بسته بندی شده و دارای مجوزهای بهداشتی، خشکبار و انواع مغزهای بسته بندی دارای مجوز بهداشتی از قبیل توت خشک، انجیر خشک، انواع برگه ها، خرما، کشمش، انواع میوه های خشک، گردو، بادام، مغز تخمه های کم نمک، نخودچی، برنجک، گندم برشته شده، کلاب های سالم نان پنیر و گردو، نان، پنیر و خرما و نان و تخم مرغ را به شرط آنکه همه مواد عرضه شده دارای بسته بندی بهداشتی با مجوز وزارت بهداشت باشند، برای عرضه در بوفه های مدارس پیشنهاد کرد. وی اشاره کرد: والدین برای دریافت مشاوره تغذیه و تنظیم برنامه غذایی رایگان برای فرزندان شان می توانند به واحدهای تغذیه نزدیک ترین مراکز خدمات جامع سلامت به محل سکونت مراجعه نمایند.
منبع: آنی غذا