مطالعات نشان می دهد؛ دو رژیم غذایی سالم که در کاهش ریسک مبتلاشدن به آلزایمر موثرند

آنی غذا: نتایج مطالعه جدید نشان میدهد سالمندانی که مقدار زیادی سبزیجات سبز برگ، ماهی و سایر غذاهای سالم مصرف می کنند، ممکنست سن مغزی شان کمتر باشد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران دریافتند سالمندان با یکی از دو الگوی غذایی سالم، یعنی رژیم غذایی مدیترانه ای و MIND، پلاک های مغزی کمتری داشتند؛ پلاک های مغزی، توده های پروتئین غیرطبیعی که نشانه بیماری آلزایمر است، هستند.
در واقع، افرادی که بالاترین نمرات را در پیروی از رژیم های غذایی مدیترانه ای یا MIND داشتند، مغزشان تا ۱۸ سال جوان تر از همتایان خود بود که بیش از رژیم غذایی برگر و سیب زمینی سرخ کرده پیروی کرده بودند.
به گفته پژوهشگران، این یافته ها ثابت نمی کند که اسفناج و ماهی از زوال عقل جلوگیری می کنند. اما آنها به شواهدی اضافه می کنند که تغذیه سالم را با پیری کُندتر مغز مرتبط می کند.
«پوجا آگاروال»، محقق اصلی از دانشگاه راش شیکاگو، می گوید: «نتایج هیجان انگیز است، برای اینکه حتی یک تغییر ساده در رژیم غذایی نیز می تواند تفاوت اساسی بوجود آورد.»
بر اساس یافته ها، افراد مسن تری که بطورمثال یک فنجان سبزیجات برگ دار در روز می خورند، در مقایسه با همسالان خود که از کلم پیچ و اسفناج دوری می کنند، مغزی چهار سال جوان تر دارند.
هر دو رژیم مدیترانه ای و MIND قبلاً با زوال ذهنی کُندتر و خطر کمتر مبتلاشدن به بیماری آلزایمر مرتبط بوده اند. حالا یافته های جدید رژیم های غذایی را به کاستن علائم عینی آلزایمر مرتبط می کند یعنی پلاک هایی که سال ها پیش از ظاهر شدن علایم زوال عقل در مغز تشکیل می شوند.
رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی که با خطرات کمتر بیماری قلبی و سکته مرتبط می باشد بطور کلی سرشار از ماهی، روغن زیتون، سبزیجات، لوبیا، آجیل و غلات غنی از فیبر است.
رژیم MIND هم بسیار شبیه رژیم غذایی مدیترانه ای است، اما بر مصرف سبزیجات سبز برگ و انواع توت ها بیش از سایر سبزیجات و میوه ها تاکید دارد.
به گفته پژوهشگران دانشگاه راش، هر دو رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی هستند که دارای مواد مغذی و شیمیایی مختلفی هستند که می توانند التهاب را در بدن کاهش دهند و از سلول ها در مقابل لطمه محافظت کنند.
هر دوی این رژیم ها به خاطر تاکید بر عدم مصرف گوشت قرمز، قند و غذاهای بسیار فرآوری شده، قابل توجه هستند.
یافته های جدید برمبنای کالبد شکافی بافت مغز ۵۸۱ شرکت کننده در مطالعه طولانی مدت راش در مورد حافظه و پیری است. هنگامی که آنها وارد مطالعه شدند، به طور معمول در اوایل دهه ۸۰ زندگی خود، رضایت دادند که مغز خودرا بعد از مرگ اهدا کنند.
هر سال، شرکت کنندگان در مطالعه پرسشنامه های دقیق رژیم غذایی را تکمیل می کردند. تیم آگاروال از این اطلاعات برای دادن امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای و MIND به هر یک از ۵۸۱ شرکت کننده متوفی استفاده نمود. هرچه عادات غذایی آنها بیشتر شبیه به آن رژیم ها بود، نمرات بالاتری دریافت نمودند.
به طور کلی، پژوهشگران دریافتند، شرکت کنندگانی که بالاترین امتیاز را در غذا خوردن به سبک مدیترانه ای کسب کردند، مغزهایی داشتند که برمبنای تجمع پلاک، ۱۸ سال جوان تر از شرکت کنندگانی بود که کمترین امتیاز مدیترانه ای را داشتند. وقتی نوبت به نمرات MIND می رسید، تفاوت ها مشابه، اما تا حدودی کوچک تر، بود.