یافته محققان ایتالیایی؛ تأثیر عصاره گوجه فرنگی در ممانعت از پیشرفت سرطان معده

به گزارش آنی غذا نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که عصاره گوجه فرنگی می تواند از رشد سلول های سرطانی در معده جلوگیری نماید.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث سایت، گوجه فرنگی منبع اصلی لیکوپن، آنتی اکسیدان با انواع مزایای سلامت، همچون کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سرطان است.
نتایج مطالعه اخیر نشان داده است که عصاره گوجه فرنگی برای سرکوب پیشروی و کلونی سازی سلول های بدخیم سرطان معده مفید می باشد و راه را برای درمان های جدید برای این بیماری کشنده هموار می کند.
«دانیلا بارون»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات سرطان شناسی مرکولیانو ایتالیا، در اینباره می گوید: «به نظر می رسد اثر ضدتوموری گوجه فرنگی با لیکوپن ارتباطی ندارد. بعد از تجزیه و تحلیل عصاره های گوجه فرنگی از نظر توانایی آنها در مقابله با رده های سلولی سرطان معده، محققان دریافتند که عصاره انواع گوجه فرنگی قادر به مهار رشد سلول های بدخیم است.»
طبق نتایج، این عصاره توانایی حرکت سلول های سرطانی را مهار می کند، چرخه سلولی را از راه تنظیم پروتئین های خانواده رتینوبلاستوما و مهارکننده های خاص چرخه سلولی متوقف می کند و در نهایت سبب مرگ سلول سرطانی در اثر آپوپتوز می شود.
به گفته محققان، «نتایج ما سبب ارزیابی بیشتر استفاده بالقوه از مواد مغذی خاص نه تنها در محیط جلوگیری از سرطان بلکه همینطور بعنوان یک استراتژی حمایتی در کنار درمان های متداول می شود.»
سرطان معده نوعی سرطان است که از معده شروع شده و در سرتاسر بدن پخش می شود. این سرطان، چهارمین نوع شایع سرطان در سرتاسر جهان است و با عوامل ژنتیکی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری (عفونت باکتریایی که سبب التهاب معده، بیماری زخم معده و انواع خاصی از سرطان معده می شود) مرتبط می باشد. عادات غذایی مانند مصرف غذاهای دودی و شور هم در این حوزه اثرگذار هستند.
برخی از علایم و نشانه های شایع سرطان معده امکان دارد شامل موارد زیر باشد:
• مشکلات بلع
• احساس نفخ پس از غذا خوردن
• احساس سیری پس از خوردن وعده های غذایی کوچک
• سوء هاضمه
• معده درد
• کاهش وزن ناخواسته
•سوزش سردل
•حالت تهوع
•استفراغ