در گزارش آنی غذا عنوان شد؛ پیش گیری از آلزایمر با تغذیه سالم

یک متخصص تغذیه اظهار داشت: تغذیه سالم و عدم مصرف غذاهای پرچرب همچون موارد ضروری برای جلوگیری از بروز آلزایمر است.

احمدرضا درستی، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباب تغذیه سالم برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری آلزایمر، اضافه کرد: متأسفانه بیماری آلزایمر یکی از بیماریهای آزاردهنده هم برای بیمار و هم اطرافیان است که تابحال علت دقیق بروز آن و همین طور راه های درمان و پیش گیری از بروز آن مشخص نشده است اما مشکلات سیستم عصبی علاوه بر شرایط زندگی فرد می تواند همچون عوامل بروز این بیماری باشد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی غیر سالم یا سمی همین طور تغذیه ناسالم از عوامل بروز بیماری آلزایمر است بیان کرد: برای مثال استفاده از ظروف آلومینیومی برای طبخ غذا و یا نگهداری غذا به خصوص مواد غذایی ترش در این ظروف همچون عوامل خطرناک برای سیستم عصبی است.
وی عنوان کرد: در موارد دیگر بیماریهای سیستم مغز و عصاب مانند صرع که به جهت بیماری نمی توانند گلوکز را به خوبی مصرف کنند برای تامین انرژی مجبور به استفاده از غذاهای چرب هستند همین طور افرادی که رژیم های کتوژنیک را برای لاغری مناسب می دانند به جهت مصرف بیش از حد غذاهای چرب در معرض تولید کتون بیش از حد در بدن هستند و خودرا در خطر ابتلاء به آلزایمر قرار می دهند.
درستی اظهار نمود: صرف نظر از جنبه های روحی و روانی زندگی فرد رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف غذای سالم، عدم مصرف غذای سرخ کردنی می تواند تا حد زیادی از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف غذاهایی با چربی بالا می توانند سلول های مغزی را اکسید کنند اضافه کرد: مصرف غذای سالم حاوی آنتی اکسیدان مثل سبزیجات، میوه ها، آلوی سیاه، انگور، انار، هویج، کلم های رنگی، لبو و گوجه فرنگی از لطمه سلول های مغزی به جهت استفاده از غذاهای چرب کمک جلوگیری می کند.
وی اظهار داشت: نکته حائز اهمیت بعدی مصرف اسیدهای چرب و امگا ۳ است که به میزان زیادی سبب تقویت سلول های عصبی مغز می شوند بدین سبب مصرف ماهی و یا مکمل های امگا ۳ علاوه بر جلوگیری از لطمه سلول های عصبی مغز در درمان بیماری هایی مانند افسردگی، ام اس و صرع مؤثر است.
درستی اشاره کرد: بدین سبب مصرف غذای مناسب و کافی، سبزیجات، روغن زیتون و عدم مصرف فست فود و غذاهای پرچرب همچون عواملی است که برای جلوگیری از بروز آلزایمر می توان نام برد همین طور استفاده از رژیم مدیترانه ای که طول عمر را زیاد می کند می تواند از لطمه سلول های عصبی مغز جلوگیری کند.
این متخصص تغذیه در آخر درباب تغذیه مناسب برای یک فرد مبتلا به آلزایمر نیز گفت: متأسفانه افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند برای غذا خوردن و حتی بلع با مشکلات فراوانی روبه رو هستند و در موارد پیشرفته تر احساس گرسنگی و تشنگی را نیز از دست می دهند و در معرض سو تغذیه هستند بدین سبب نگهداری از این افراد توسط یک فرد سالم بمنظور دریافت مواد غذایی مناسبی که ذکر شد همچون نکات مهم و ضروری می باشد.