یافته جدید پژوهشی؛ ماهی صدمات ناشی از آلودگی هوا بر مغز زنان را خنثی می كند

مطالعه جدید نشان میدهد رژیم غذایی می تواند به خنثی كردن لطمه های ناشی از آلودگی هوا به مغز كمك نماید.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دانشگاه کلمبیا نیویورک دریافتند زنان مسنی که به طورمنظم ماهی های سرشار از اسیدهای چرب اُمگا ۳ مصرف می کردند مقاومت بهتری در مقابل تأثیرات نورولوژیکی آلودگی هوا داشتند.
دکتر «کا هی»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «مشخص شده است که اسیدهای چرب امگا ۳ با التهاب مقابله کرده و ساختار مغز را در افراد مسن حفظ می نماید. همین طور لطمه ناشی از مواد سمی نظیر سرب و جیوه را به مغز می کاهد.»
در این تحقیق بیش از ۱۳۰۰ زن با میانگین سنی ۷۰ سال پرسشنامه ای را در مورد رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و سابقه پزشکی شأن تکمیل کردند. هیچ یک از زنان در ابتدای مطالعه گرفتار زوال عقل نبودند. سپس اسکن مغز شرکت کنندگان هم گرفته شد.
محققان دریافتند خوردن بیش از یک تا دو وعده ماهی در هفته باعث شده بود که شرکت کنندگان دارای میزان کافی اسیدهای چرب امگا ۳ در خونشان باشند که با تأثیر آلودگی هوا بر مغز مقابله می کرد.
به گفته هی، «ماهی منبع عالی اسیدهای چرب امگا ۳ است. یافته های ما نشان میدهد که میزان بالاتر اسیدهای چرب امگا ۳ در خون به سبب مصرف ماهی سبب حفظ حجم مغز زنان با افزایش سن می شود و احتمالاً محافظی در مقابل تأثیرات سمی الودگی هواست.»