آنی غذا: مطالعه ای تازه نشان میدهد که مصرف نوشیدنی های سرد ممکنست با افزایش ریسک بروز اختلالات قلبی در بعضی افراد همراه باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از خبر آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهشی جدید از دانشگاه هاروارد نشان میدهد که مصرف نوشیدنی های سرد می تواند به بروز اختلالات خطرناک ریتم قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی منجر شود.
تحقیقی که نتایج آن در مجله تخصصی Journal of Cardiovascular Electrophysiology (JCE) پخش شده، نشان میدهد که مصرف نوشیدنی های سرد، مانند لیموناد یا چای یخی، ممکنست در بعضی افراد موجب بروز فیبریلاسیون دهلیزی شود. این اختلال که یکی از شایع ترین و خطرناک ترین مشکلات قلبی است، با افزایش احتمال لخته شدن خون و سکته مغزی ارتباط دارد.
در این مطالعه، وضعیت سلامت و عادات غذایی بیمارانی که از فیبریلاسیون دهلیزی (Afib) رنج می بردند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در بخش قابل توجهی از این افراد، مصرف نوشیدنی های سرد بطور مداوم با شروع علایم اختلال ریتم قلبی همراه بوده است.
از سوی دیگر، حدود نیمی از شرکت کنندگان گزارش دادند که بعد از ترک کامل مصرف نوشیدنی های خنک، علایم بیماری در آنها متوقف شده است. گروه دیگری نیز اظهار داشتند که با رعایت برخی اقدامات ساده مانند نوشیدن آرام تر یا گرم کردن نوشیدنی پیش از مصرف، شدت علایم آنها کم شده است.
دکتر گرانت سایمونز، یکی از کاردیولوژیست های این تیم تحقیقاتی، توضیح داد که احیانا دلیل این پدیده به واکنش عصب واگ مرتبط می باشد. این عصب، که نقش برجسته ی در تنظیم ضربان قلب دارد، در اثر خنک شدن سریع محیط دهان ممکنست تحریک شده و موجب بروز اختلال در عملکرد قلب شود.
کارشناسان تاکید می کنند که حساسیت به نوشیدنی های سرد در همه افراد یکسان نیست. اما اگر مصرف این نوع نوشیدنی ها سبب تغییر در عملکرد قلب یا بروز علایم غیرمعمول می شود، لازم است که به پزشک مراجعه نموده و تغییراتی در رژیم غذایی اعمال شود.
پژوهشگران قبل تر اعلام نموده بودند که مصرف نوشیدنی های شیرین با زوال عقل در سالمندان ارتباطی ندارد.
۲۳۳۲۳۳
منبع: anighaza.ir

