به گزارش آنی غذا، معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: غذا فقط عامل سلامت فردی نیست، بلکه بطور مستقیم با مرگ و میر جهانی نیز مرتبط می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، علیرضا رئیسی، در همایش روز جهانی ایمنی غذا، با اشاره به ارتباط مستقیم سلامت و نوع تغذیه، اظهار داشت: خیلی از بیماران، ادامه روند بیماری یا حتی ابتلاء به بیماریهای جدید را به سبب مصرف مواد غذایی ای تجربه می کنند که منشأ و ماهیت شان به روشنی معلوم نیست. وی ادامه داد: مسئله این نیست که ندانیم چه ماده ای موجب بیماری شده، بلکه مشکل در مقدار و ترکیب کنترل نشده آن مواد در غذاها است. همان گونه که یک غذا می تواند تضمین کننده سلامت باشد، اگر میزان یا ترکیب آن غیرعلمی و بدون نظارت باشد، می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد. رئیسی با نگاهی علمی به موضوع تاکید کرد: حتی تعریف سم نیز بر پایه مقدار است. غذایی که برای بدن مفید می باشد، در مقدار ناصحیح می تواند به یک سم تبدیل گردد. معاون وزیر بهداشت با تکیه بر نقش تعیین کننده تغذیه در سلامت بیان کرد: تغذیه ناسالم ممکنست منجر به چاقی، مقاومت به انسولین، ابتلاء به دیابت و در نهایت مشکلات گوناگون سلامت شود؛ بنابراین، نقش تغذیه در زنجیره سلامت انکارناپذیر است. وی اشاره کرد: حدود ۲۰۰ بیماری در رابطه با تغذیه ناسالم یا آلودگی غذا شناسایی شده است. طبق آمارهای جهانی، سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به سبب آلودگی غذایی بیمار می شوند؛ یعنی از هر ۱۰ تا ۱۲ نفر، یک نفر درگیر این مشکل است. رئیسی اضافه کرد: از این تعداد، حدود ۴۲۰ هزار نفر سالانه جان خودرا به سبب بیماریهای ناشی از غذا از دست می دهند. این آمار نشان میدهد غذا فقط عامل سلامت فردی نیست، بلکه بطور مستقیم با مرگ ومیر جهانی نیز مرتبط می باشد. وی با اشاره به هزینه های درمان بیماریهای غذایی گفت: سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار صرف درمان بیماری هایی می شود که منشأ آنها تغذیه ناسالم می باشد. این رقم سنگین، اهمیت پیشگیری را بالاتر از پیش روشن می سازد. معاون بهداشت وزارت بهداشت همین طور بر نقش برجسته سازمان غذا و دارو و سیستم سلامت کشور در این زمینه تاکید کرد و اظهار داشت: هم اکنون حدود ۹۷۰ هزار مرکز تهیه و توزیع غذا در کشور فعال می باشند. این گستردگی، نیاز به کنترل، نظارت و آموزش مداوم را دوچندان کرده است.
منبع: آنی غذا

