یکی از علل شایع درد قفسه سینه

به گزارش آنی غذا، کاملا طبیعی است که درد قفسه سینه سبب نگرانی در مورد حمله قلبی شود و تجربه ی مجموعه ای از علایم و ناراحتی ها می تواند ترسناک باشد.
با این وجود، افزایش ضربان قلب و تپش های نامرتب لزوما به معنای مشکل قلبی نیست.
به گزارش آنی غذا به نقل از وبسایت تخصصیِ کلینیک کلیولند، دکتر «لئوپولد پوزوئلو»، متخصص سلامت رفتاری در اینباره می گوید: درد قفسه سینه ناشی از اضطراب معمولاً شدید و لحظه ای است درحالی که درد قلبی اغلب به شکل یک مرتبه سنگین و طاقت فرسا توصیف می شود.
همینطور درد ناشی از حمله قلبی معمولاً تا بازو، شانه و حتی فک توسعه پیدا می کند.
وقتی بدن وارد حالت جنگ و گریز می شود، هجوم هورمون ها امکان دارد سبب تیر کشیدن قفسه سینه شود.
دکتر پوزوئلو توضیح می دهد: بدن انسان هوشمند است و متوجه فشار عاطفی می شود. زمانیکه اضطراب سبب درد قفسه سینه می شود، میان قلب، مغز و بدن تعامل رخ می دهد.
زمانیکه بیش از اندازه مضطرب هستید، مغز شما به بخش های مختلف بدن پیام می فرستد. گاهی این علایم مانند تعریق کف دست یا افزایش سرعت تنفس خفیف هستند اما در بعضی موارد امکان دارد باعث درد قفسه سینه شود. این وضعیت احیانا نگران کننده به نظر می رسد، اما شایع تر از آن است که فکر می کنید و افراد بسیاری آنرا احساس می کنند.
زمانیکه اضطراب را در ناحیه قفسه سینه احساس می کنید، چندین فرآیند هم زمان در بدن رخ می دهد. در این شرایط هورمون های آدرنالین و کورتیزول در خون آزاد می شوند که به افزایش ضربان قلب و تند شدن تنفس می انجامد.
این افزایش ناگهانی انرژی، فشار زیادی به عضلات وارد می نماید و امکان دارد باعث گرفتگی عضلات قفسه سینه شود. به قول دکتر پوزوئلو، دردی که در ناحیه قفسه سینه احساس می کنید، ناشی از فعالیت شدید عضلات بین دنده ای است. افزون بر این، اضطراب امکان دارد باعث تپش قلب شود که خود عاملی برای افزایش نگرانی و تشدید درد است.
قابل ذکر است که درد قفسه سینه ناشی از اضطراب، تنها در لحظات پرتنش رخ نمی دهد و گاهی امکان دارد آنرا به صورت ناگهانی احساس کنید حتی زمانیکه در ظاهر هیچ نشانه ای از اضطراب ندارید.
دکتر پوزوئلو تأکید می کند: امکان دارد فرد، اضطراب را در سطح خودآگاه احساس نکند اما بدن از آن متاثر باشد. درد ناگهانی قفسه سینه در واقع نشانه اینست که بدن شما درحال پردازش فشاری است که امکان دارد خودتان، متوجه آن نباشید.
این درد معمولاً بشکل دردی شدید و ناگهانی در ناحیه قفسه سینه ظاهر می شود و امکان دارد به تدریج کاهش پیدا کند اما تا مدتی در مرکز قفسه سینه باقی بماند. علایم همراه با این نوع درد امکان دارد شامل تنگی نفس، تپش قلب، سرگیجه، ناراحتی معده، تعریق یا افزایش دمای بدن، مشکل در تمرکز و گزگز در انگشتان دست باشد.
دکتر پوزوئلو می گوید درد قفسه سینه ناشی از اضطراب متغیر است و امکان دارد از چند دقیقه تا چند ساعت زمان ببرد. باآنکه این درد در نهایت به خودی خود رفع می شود اما در لحظه امکان دارد نگران کننده به نظر برسد. با این وجود، اگر نخستین بار است که چنین دردی را احساس می کنید، بهتر است برای اطمینان از این که منشا آن قلبی نیست با پزشک مشورت کنید.

برای کاهش درد قفسه سینه ناشی از اضطراب، میتوان این اقدامات را انجام داد:

به نوشته ایندیپندنت، اگر دردی ناگهانی احساس کردید به محیطی آرام بروید. اگر درحال رانندگی هستید، در جای مناسبی توقف کنید. اگر در خانه یا محل کار هستید، به یک مکان آرام، ترجیحا در فضای باز بروید.
همینطور ذهنتان را متمرکز کنید چونکه وحشت زدگی، شدت درد را زیاد می کند. به اطرافتان توجه کنید و ببینید چه چیزی در اطرافتان قرار دارد، چه صداهایی می شنوید و چه احساسی دارید. این کار به کاهش اضطراب کمک می نماید. با مدیریت اضطراب و شناخت بهتر علایم، میتوان این نوع درد را کنترل کرد.
نفس عمیق بکشید. تمرینات تنفسی روشی ساده و موثر برای بازگرداندن تمرکز به بدن در مواقع اضطراب است. هنگامی که اضطراب سبب ناآرامی می شود، روش های تنفس به آرام شدن عضلات قفسه سینه کمک می کنند.

چه زمانی باید به پزشک رجوع کرد؟

هنگام درد قفسه سینه ناشی از اضطراب معمولاً نیازی نیست فورا به به اورژانس رجوع نماییم اما بهتر است این مورد را با پزشک در بین بگذاریم. اگر اضطراب یا استرس سبب بروز این علایم فیزیکی شدید باشد، امکان دارد نشانه این باشد که سلامت روانی شما بر سلامت جسمی تان تأثیر می گذارد. پزشک می تواند با ارزیابی درد شما ابزارهای بیشتری برای کاهش آن در اختیارتان بگذارد و اگر نیاز بود شما را به مشاور یا روانپزشک ارجاع دهد.

منبع: