رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛ ایرانیان ۲ برابر مردم دنیا نمک می خورند

به گزارش آنی غذا، رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به مقدار مصرف روزانه نمک و خطراتی که به دنبال دارد، اخطار داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، فرشته فزونی اشاره کرد: طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری و در افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی و عروقی و کودکان روزانه کمتر از سه گرم نمک است. وی اشاره کرد: این میزان نمک شامل نمک های پنهان در غذا مانند نمک موجود در نان، پنیر و…، هم می شود. فزونی، متوسط مصرف روزانه نمک در ایران را حدود ۱۰ گرم عنوان نمود که ۲ برابر مقدار سفارش شده سازمان جهانی بهداشت (کمتر از پنج گرم در روز) است و اضافه کرد: این مساله اهمیت فرهنگ سازی تغذیه صحیح و اصلاح الگوی غذایی را بیش از پیش نمایان می سازد. به گفته ی ایشان، مواد غذایی نمک سود و دودی شده انواع شور و ترشی ها، سس های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل، سوپ های آماده، تنقلات شور مانند چیپس سیب زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور و… حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند و افراد باید در مصرف آنها احتیاط کنند. رییس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به افراد سفارش کرد هنگام خرید یک محصول به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی توجه نمایند و برحسب میزان انرژی، نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس مواد غذایی را انتخاب کنند. وی اشاره کرد: محصولاتی که حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی هستند در برچسب غذایی با رنگ قرمز مشخص شده اند. توصیه های مهم برای کاهش مصرف سدیم تا حد امکان، نمک مصرفی خودرا کاهش دهید. نمک مصرفی باید از نوع تصفیه شده یددار باشد اما فراموش نکنید نمک تصفیه یددار نیز مانند سایر نمک ها سبب افزایش فشارخون می شود. سر سفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید. بجای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند) نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و…) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا استفاده کنید. بجای تنقلات شور، به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید. فرزندان خودرا از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهید. اگر به تدریج مقدار نمک افزوده شده به غذا را کاهش دهید ظرف چند هفته ذائقه شما به غذای کم نمک عادت می کند. مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید. غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.

منبع: