مشاور توسعه طب ایرانی مطرح كرد؛ تدابیر طب ایرانی برای کاهش اثرات آلودگی هوا

مشاور توسعه طب ایرانی اظهار داشت: برای کاهش صدمات ناشی از آلودگی هوا افراد مزاج خویش را شناسایی کرده و تا حد امکان سبک زندگی خویش را بر پایه آن تنظیم کنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سید مهدی میر غضنفری با اشاره به اینکه در طب ایرانی ۶ اصل ضروری برای داشتن زندگی سالم داریم که بنیان بهداشت در طب سنتی را می سازند، عنوان کرد: یکی از مهم ترین آن، آب و هوا و ارتباط آن با مزاج افراد است و سفارش ما این است که افراد مزاج خویش را شناسایی کرده و تا حد امکان سبک زندگی خویش را بر پایه آن قرار بدهند. وی ادامه داد: منظور از مزاج خصوصیات جسمی و روحی هر فرد است که در دیدگاه طب ایرانی چند نوع است و با کلماتی همچون گرم، سرد، خشک و تر شناخته می شود، اگر افراد بتوانند بر اساس مزاج خود محل زندگی خویش را انتخاب کنند، کمتر به بیماری گرفتار می شوند. مشاور توسعه طب ایرانی، با اشاره به اینکه امروز آلودگی هوا در کلان شهرها به معضل جدی تبدیل گشته و سلامت افراد را تهدید می کند، اظهار داشت: برای کاهش صدمات ناشی از آلودگی هوا، میتوان با عنایت به مزاج افراد سفارش هایی بر اساس اصلاح سبک زندگی داشت. ایشان در ادامه به بعضی از راهکارهای مؤثر در کاهش اثرات آلودگی هوا اشاره نمود و اظهار داشت: در روزهایی که هوا آلوده است تا حد امکان از منزل بیرون نروید و غذاهای سبک میل کنید چون که در شرایط آلودگی هوا، به علت ضعیف تر شدن سیستم گوارش بدن، غذاهای سنگین و پرچرب به خوبی هضم نمی گردد و خون ارسالی به ریه ها کاسته شده و در نهایت سبب افزایش مشکلات تنفسی می شود. همینطور افراد اگر مبتلا به یبوست هستند باید آنرا درمان کنند؛ چونکه یبوست دلیل اصلی تجمع سموم در بدن است و به آلودگی هوا اضافه شده و سبب ضعف و بدحالی افراد می شود. میر غضنفری اضافه کرد: افراد بخصوص کسانی که دارای مزاج خشک هستند روزانه مایعات بیشتری مصرف کنند. این مایعات می تواند آبمیوه ها همچون آب لیمو شیرین، پرتقال، گریپ فروت، سیب و هویج باشد. افرادی که مشکلات ریوی، اسم یا برونشیت دارند می توانند دمنوش های برگ آویشن، گل بابونه، برگ مرزنجوش، برگه ناخنک را به صورت جداگانه با کمی عسل و لیمو ترش تازه مصرف کنند. همینطور می توانند با آنها بخور بدهند. این دمنوش ها خلط آور هستند و سبب باز شدن مجاری هوایی می شوند. مشاور توسعه طب ایرانی اظهار نمود: اگر شخص با هیچیک از این دمنوش ها مشکلی نداشت، می تواند با هم ترکیب کرده و در دو لیوان آب بجوشاند و سپس میل کند. به خاطر داشته باشید که در ترکیب، از هر گیاه یک قاشق غذاخوری استفاده کنید.