یك كارشناس تغذیه عنوان كرد؛ تغذیه دیابتی ها چگونه باشد

به گزارش آنی غذا رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: تغذیه سالم یکی از عوامل موثر در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر همچون دیابت است.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، فرشته فزونی اضافه کرد: مصرف قند، نمک و چربی در کشور ما هم اکنون بیشتر از مقدار سفارش شده سازمان جهانی بهداشت است.
وی، تغییر الگوی غذایی و مصرف بی رویه فست فودها، نوشابه های گازدار، غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، کاهش مصرف میوه و سبزی و نداشتن تحرک بدنی کافی را همچون عوامل مؤثر در بروز اضافه وزن و چاقی و دیابت در کشور برشمرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی ضمن بیان نکات کلیدی برای جلوگیری از افزایش وزن و حفظ سلامتی سفارش کرد: غذا باید به آرامی و در محیطی سرشار از آرامش میل شود. همین طور ساعت صرف غذا حتی المقدور باید منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود.
به گفته وی، غذا باید به اندازه مناسب مصرف شود و وعده های غذایی را به سه وعده اصلی و دو میان وعده کم حجم تقسیم نماییم.
فزونی مصرف روزانه سبزی های خام و پخته در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها را الزامی دانست و بر مصرف روزانه ۲ تا ۴ واحد میوه تاکید نمود.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در برنامه غذایی روزانه خود باید از انواع گوشت ترجیحاً ماهی و مرغ بدون پوست و تخم مرغ استفاده نمائیم. همین طور باید مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و بیشتر نان های سبوس دار، جو و گندم کامل پوست نگرفته مصرف نماییم.
وی، استفاده روزانه از انواع حبوبات در وعده های غذایی و ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب خصوصاً پروبیوتیک را ضروری دانست.
توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی و انتخاب محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد، استفاده از روغن مایع به میزان کم برای پخت و پز، محدود کردن غذاهای سرخ کردنی و استفاده از روغن سرخ کردنی برای تهیه آنها از دیگر سفارش های این کارشناس تغذیه بود.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی در ادامه به محدود کردن مصرف قند، شکر، نوشابه و مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین، کاهش مصرف نمک و مواد غذایی شور و کنسرو شده، مصرف چای یا دمنوش با یک عدد توت خشک یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک، نوشیدن آب کافی روزانه اشاره نمود.
وی، انجام فعالیت بدنی مناسب و حداقل ۴۰ دقیقه پیاده روی روزانه را از دیگر نکات کلیدی در پیش گیری از دیابت و حفظ و ارتقای سلامتی عنوان نمود.
فزونی در آخر به افرادی که گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستند سفارش کرد برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام نموده و با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه می توانند برنامه غذایی و مراقبت های تغذیه ای را بصورت رایگان دریافت نمایند.

منبع: