توصیه های طب سنتی؛ باید و نبایدهای فصل پاییز

به گزارش آنی غذا یك متخصص طب سنتی با اشاره به اینكه افراد خشك مزاج در فصل پاییز در معرض بیماری هستند، اظهار داشت: ورزش كردن، رژیم غذایی و پرهیز غذایی مناسب می تواند از بیماری های این فصل در این افراد جلوگیری كند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، الهام اختری درباب بایدها و نبایدهای فصل پاییز اظهار داشت: از نیمه های شهریور به بعد و گاهی هم از اول شهریور بادهای پاییزی شروع می شوند، تغییر دما و تغییر فصل خودش را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: در فصل پاییز دو عامل موجب بروز بیماری می شوند، یکی خشکی فصل پاییز است که در افرادی که مزاج خشک دارند خودش را نشان میدهد و دیگری اختلاف درجه حرارتی که در ضمن روز ایجاد می شود. سرمای شبانگاهی با میانه روز اختلاف دما دارد و ایجاد باد پاییزی نیز عاملی است که به آن کمک می نماید تا در افراد خشک مزاج بیماری ایجاد شود.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: اگر به این دو عامل در فصل پاییز توجه داشته باشیم، می توانیم از رخداد بیماری هایی مانند وسواس، افسردگی، اگزما، حساسیت، سینوس، خشکی چشم، یبوست، شکنندگی پوست و ناخن جلوگیری و آنها را کنترل نماییم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا افرادی که مزاج تر دارند نیز در معرض بیماری های فصل پاییز هستند یا خیر، اظهار داشت: معمولاً خشکی پاییز و اختلاف درجه حرارت در افرادی که مزاج گرم و تر یا سرد و تر دارند ایجاد مشکل نمی نماید.
اختری درباب علایم مزاج خشک در فصل پاییز اظهار داشت: شکنندگی ناخن و پوست، ترک خوردن لب ها، خون دماغ شدن، یبوست، خشکی چشم، به سختی به خواب رفتن و چند بار تا بامداد بیدار شدن و … مشخص کننده این است که فرد مزاج خشک دارد.
وی همین طور در مورد اقداماتی که باید انجام دهیم تا در معرض بیماری قرار نگیریم، اظهار داشت: وقتی فصل در حال تغییر است، باید افراد تحرک و ورزش بیشتری نسبت به فصل تابستان داشته باشند، بدین سبب ورزش کردن یکی از مواردی است که از رخداد بیماری در فصل پاییز جلوگیری می کند.
به گفته اختری، همین طور باید لباس مناسب برای هوای سرد همراه داشته باشیم و در رژیم غذایی مان نیز یکسری نبایدهای اصلی وجود دارد که باید آنها را رعایت نماییم.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: پرهیز از مصرف خیلی از تُندی ها مانند زنجبیل، سیر و پیاز و ادویه تند، پرهیز از مصرف خیلی از ترشی ها (سرکه)، پرهیز از مصرف شوری ها مانند پنیر لیقوان، همچون مواردی است که باید رعایت شود.
وی اظهار داشت: از طرف دیگر یکسری بایدهای مواد غذایی نیز باید برای افرادی که در معرض خشکی مزاج هستند وجود دارد که انتخاب های اصلح محسوب می شوند، چونکه این دسته از مواد غذایی، رطوبت رسان های خوبی برای بدن هستند. در میوه ها، مصرف انار شیرین، انگور، سیب، گلابی، انجیر تازه، در تنقلات برگه زردآلو، برگه هلو، انجیر خشک یا خیس خورده در گلاب، در آب میوه ها نیز آب سیب طبیعی، آب هویج تازه، آب انار شیرین سفارش می شود که مرطوب کننده های خوبی محسوب می شوند.
این متخصص طب سنتی در مورد مصرف غذاهای مناسب برای مزاج خشک نیز اظهار داشت: مصرف انواع شوربا، کشک و مرغ، ماءالشعیر، انواع سوپ جو، خورشت خلال، فسنجان بادام، شله زرد، فرنی، شیربرنج، مرسع پلو و شیر بادام، هویج پلو، خورشت هویج، تاس کباب به، خورشت به و آلوبخارا نیز در فصل پاییز برای افرادی که مزاج خشک دارند، سفارش می شود.

منبع: